Begroting en besparing

Een ondernemingsplan biedt voor startende en gevestigde ondernemers de basis waarop beleid kan worden uitgestippeld en waarop toekomstige ontwikkelingen kunnen worden afgestemd. De (potentieel) ondernemer moet inzicht hebben in de mogelijkheden die de markt biedt, maar ook in de financiële mogelijkheden en de consequenties van de plannen en doelstellingen. Met suggesties en aanvullingen door Jékawé ontstaat een goed uitgewerkt en onderbouwd ondernemingsplan. Zowel banken als de (potentieel) ondernemer weten welke risico’s aan het plan verbonden zijn en welke ondernemerscapaciteiten moeten worden geboden om het gewenste resultaat te behalen.

Afzonderlijk of als onderdeel van het ondernemingsplan is het voor een ondernemer raadzaam om een resultaat- en liquiditeitsbegroting op te stellen. Zo komt de ondernemer niet voor onverwachte verrassingen te staan. Jékawé maakt hiervoor gebruik van professionele programmatuur maar schroomt niet om in bijzondere situaties eigen modellen te ontwikkelen.

Kostenbesparingen zijn het meest effectief in tijden als het goed gaat; in geval van een bedrijfscrisis of faillissement zijn de mogelijkheden voor tijdig ingrijpen vaak te beperkt. Jékawé analyseert de administratie en organisatie om negatieve ontwikkelingen ten gunste te keren.

© 2019 Jékawé Financieel Management & Accountancy BV
Sitemap - Disclaimer - Realisatie: Ontwerpstudio Horneman