Belastingadvies

Een ondernemingsvorm (een eenmanszaak, vennootschap onder firma of besloten vennootschap) heeft vergaande fiscale maar ook juridische consequenties. Jkaw adviseert welke ondernemingsvorm en juridische structuur het beste bij de onderneming past. Bij een starter, kan een gesprek hierover noodzakelijk zijn; een goede voorbereiding is immers het halve werk. Maar ook als de onderneming al jaren bestaat, is het verstandig om de ondernemingsvorm en juridische structuur door te nemen. Er kunnen goede redenen zijn om te kiezen voor een andere ondernemingsvorm of te herstructureren met holdings en/of werkmaatschappijen. Dit speelt vooral als de onderneming is gegroeid of juist in omvang is afgenomen.

Ook op het gebied van salaris en oudedagsvoorzieningen (voor werknemer en ondernemer) wordt de fiscale wet- en regelgeving steeds complexer. Het is zaak om de arbeidsvoorwaarden weloverwogen op te stellen en fiscaal te onderbouwen. Voor oudedagsvoorzieningen geldt dat deze aan de voorwaarden moeten voldoen en uiteindelijk een voordeel op moeten leveren. Jkaw ondersteunt bij het maken van de juiste keuzes.

Voor zover de belastingaanslagen niet correct zijn opgelegd of dat er discussie met de Belastingdienst ontstaat voert Jkaw bezwaar- of beroepsprocedures.

Jkaw heeft voor gecompliceerde fiscale vraagstukken een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met een ervaren fiscaal-jurist, welke een creatieve benadering kent van de complexe belastingwetgeving in al zijn facetten.

© 2019 Jékawé Financieel Management & Accountancy BV
Sitemap - Disclaimer - Realisatie: Ontwerpstudio Horneman