Administratie

Kost het voeren van de administratie te veel tijd of energie dan neemt Jkaw deze werkzaamheden over. De gehele administratie kan aan Jkaw worden toevertrouwd of een deel daarvan, waardoor de ondernemer zich op zijn kernactiviteiten kan richten. Met een op maat gemaakte inrichting is het mogelijk om periodiek een helder inzicht in de resultaten te verkrijgen.

Op basis van de geboekte administratie berekent Jkaw de aangiften omzetbelasting, welke per maand, kwartaal of jaar moeten worden ingediend. Hierbij wordt rekening gehouden met priv-gebruiken en fiscale regelingen.

De loonadministratie kan in sommige branches vrij ingewikkeld zijn door CAOs en bedrijfstakregelingen. Jkaw werkt daarom voor salarisverwerking samen met een administratiekantoor; zelf de loonadministratie voeren is meestal alleen voor middelgrote ondernemingen efficint. Naast het opmaken van salarisstroken en de periodieke aangiften bij de Belastingdienst verzorgt het administratiekantoor arbeidsovereenkomst, mutaties bij de pensioenfondsen, etc.

© 2019 Jékawé Financieel Management & Accountancy BV
Sitemap - Disclaimer - Realisatie: Ontwerpstudio Horneman